Banana bread

Η συγκεκριμένη συνταγή:
  • δεν είναι πασχαλινή, 
  • δεν έχει σχέση με την άνοιξη, 
  • δεν συνδέεται με τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, 
  • δεν περιέχει κάποιο εποχιακό υλικό.
(απαραίτητες διευκρινήσεις για να προλάβω την απορία σας). 
Αφού το Πάσχα φέτος μας προέκυψε πολύ νωρίς και ο χρόνος ο δικός μου δεν επέτρεψε καμία προετοιμασία (ευελπιστώ την επόμενη εβδομάδα να προάβω τουλάχιστον λίγα κουλουράκια για να "μυρίσει" το σπίτι), θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας μία συνταγή που βρήκα σε αγγλόφωνο site, η οποία μου έλυσε τα χέρια τους τελευταίους μήνες!
Είναι πανεύκολη, πεντανόστιμη, γρήγορη και απλή, ιδανική για κέρασμα, σνακ ή σχολικό κολατσιό: νοστιμότατο, ζουμερό μπανανόψωμο, κάτι μεταξύ κέικ και ψωμιού, αγγλιστί banana bread. 
Είναι κυριολεκτικά το γλυκό που γίνεται σε 10 λεπτά και χωρίς κανένα βαθμό δυσκολίας, δοκιμάστε το και θα το λατρέψετε!

Υλικά (για μία μακρόστενη φόρμα)
4 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες στο μούλτι
3 κουταλιές σούπας φυτικό λάδι (χρησιμοποιώ αραβοσιτέλαιο)
1 αυγό
1 φακελάκι βανίλια
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κοσκινισμένο αλεύρι γ.ο.χ
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κουταλάκι γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1 χούφτα σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)

Η ιδιαίτερα απλή εκτέλεση έχιε ως εξής:
Σε ένα μεγάλο μπολ και χωρίς μίξερ ανακατεύουμε με κουτάλι τις πολτοποιημένες μπανάνες με το αυγό και το φυτικό λάδι και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (τελευταία αφήνουμε το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας).
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος μία μακρόστενη φόρμα, γεμίζουμε με το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι και όταν αυτό βγει στεγνό το γλυκό είναι έτοιμο. 
Αφήνουμε τη φόρμα 10 λεπτά να κρυώσει λίγο και μετά βγάζουμε το κέικ και το τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσει. Διατηρείται ζουμερό και φρέσκο για αρκετές ημέρες. 

3 σχόλια:

  1. Με ωραία υλικά, σε ένα μπολ και χωρίς μίξερ, καταλαβαίνω απόλυτα γιατί αυτό το ψωμί/κέικ λύνει χέρια 🙂
    Καμία πασχαλινή προετοιμασία κι εγώ προς το παρόν, ελπίζω ότι κάτι θα κάνουμε με τα κορίτσια την επόμενη εβδομάδα!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξομολογούμαι δεν έχω φτιάξει ποτέ παρασκευή με μπανάνα μέσα εκτός μιας φοράς που τις έβαλα σε τηγανίτες ελλείψει άλλου φρούτου. Δεν ξέρω γιατί αλλά τα προσπερνώ όσα βλέπω, θέλω τη γνώμη σου για τη γεύση, πιστεύω ότι μαζί με τη σοκολάτα θα δένει.
    Καλημέρα δεν είπαμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθή η γεύση της μπανάνας δεν είναι έντονη, όχι ότι δεν την καταλαβαίνεις καθόλου αλλά δεν είναι και σα να τρως μπανάνες ως φρούτο! Πιο πολύ η μπανανα προσθέτει τη γλυκα της και τη ζουμερή υφή, δεν στεγνώνει ακόμα και μετά από μέρες. Ο συνδυασμός με την κανέλα (έχει αρκετή, ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο) και τη σοκολάτα είναι πολύ επιτυχημένος.

      Διαγραφή